Wat doet een strafrecht advocaat precies?

Wat doet een strafrecht advocaat precies?

Juridisch Comments Off

Een strafrecht advocaat is gespecialiseerd in het verdedigen van verdachten tegenover de rechter tijdens een rechtszaak. De cliënten zijn dus altijd al beschuldigd van een misdrijf. De advocaat kan de verdachte helpen voor, tijdens en na de rechtszaak. Via deze website kan je direct in contact komen met een strafrecht advocaat.

Wat gaat er aan de rechtszaak vooraf?

Vanaf het moment dat de politie iemand er officieel op wijst dat ze verdacht worden van een misdrijf, heeft deze persoon recht op een strafrecht advocaat. De politie zal het contact in werking zetten en mag de verdachte dan niet meer verhoren totdat er een advocaat aanwezig is bij het gesprek. De verdachte zal in de tussentijd gebruik maken van zijn zwijgrecht. De advocaat zal een intake gesprek doen en de cliënt gebaseerd daarop wel of niet aannemen. Gaat hij de rechtszaak aan dan is het zijn taak zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de rechtszaak en de verdachte te vertellen wat hem te wachten staat.

Tijdens de rechtszaak

De advocaat weet precies hoe te handelen in bepaalde situaties die zich voor kunnen doen in de rechtszaal. Bovendien is hij compleet op de hoogte van de etiquette die tijdens een rechtszaak normaal is. Hij weet hoe hij bepaalde partijen moet benaderen en doet dit allemaal op een objectieve manier.

Na de rechtszaak

Na de rechtszaak kan de advocaat advies geven over hoe je verder gaat. Misschien zijn er onderhandelingen met de wederpartij nodig of wil je in beroep gaan. De advocaat zal je helpen en professioneel advies geven, ook als het misschien beter is om je bij het vonnis neer te leggen.

Author

Back to Top