Leidinggevend monteur; een carrièresprong

Leidinggevend monteur; een carrièresprong

Opleiding Comments Off

Je mogelijkheden verbreden

De leidinggevend monteur is de ultieme carrièresprong voor monteurs die verder willen groeien. Een monteur is voor een bedrijf van enorm groot belang. Hij is het visitekaartje wanneer er klanten worden bezocht. De monteur moet technisch goed geschoold zijn, maar verder schort er nogal eens wat aan de sociale vaardigheden en andere zaken zoals planning van werkzaamheden. Dat is het punt waarop de leidinggevende functie van pas komt. Het team van monteurs heeft een leidinggevende die hun aanstuurt op momenten dat het erop aankomt.

Een vak wat niet iedereen past

Leidinggevende monteur word je niet zomaar. Het is absoluut niet zo dat iedere monteur die een aantal jaren werkzaam is dit vak kan gaan uitoefenen. Je moet beschikken over een bepaald denkniveau en daarnaast moeten je communicatieve vaardigheden van een goed niveau zijn. Wie zich wil laten scholen tot dit beroep moet dan ook een gerichte opleiding volgen. Deze opleiding is te volgen in de schoolbanken maar ook in de praktijk.

De meerwaarde van een leidinggevende

Als leidinggevende houd je meer zaken in de gaten dan de gewone monteur. Zo moet je kosten in de gaten kunnen houden. Kostenbesef maar ook kostenbewaking zijn dan ook belangrijke delen van deze opleiding. Daarnaast moet er een deel personeelsplanning worden bestudeerd. Je plant monteurs in voor de diverse klussen en daar is inzicht voor nodig. Het is aan jou als leidinggevende om van een ploeg monteurs echt een team te maken. Dat is een taak die helaas niet aan iedereen is besteed. Je moet inzicht hebben in de verdeling van de taken onder de monteurs. Niet alleen communicatie maar ook kennis van de vaardigheden van iedere individu komen hierbij dan ook aan bod. Jouw taak als leidinggevende is dan ook dat je het team monteurs wat er is zo efficiënt mogelijk laat werken.

Author

Back to Top