Laat je helpen met je debiteuren

Laat je helpen met je debiteuren

Juridisch Comments Off

Het wijzen op facturen die debiteuren nog bij je bedrijf hebben openstaan is een van de vervelendste klussen die je hebt als ondernemer. Debiteuren hebben soms de neiging om smoesjes op te hangen over hun betaling of om simpelweg niet te reageren. Dit is niet alleen zeer storend, er gaat voor jou ook nog een hoop tijd in zitten. Voor de gemiddelde ondernemer is het dan ook zeer prettig wanneer een gedeelte van het werk dat wordt veroorzaakt door debiteuren overgeheveld kan worden op een andere partij. Hierbij kan BMK credit management je helpen.

De methode van presommatie

BMK heeft een oplossing bedacht die je debiteuren mogelijk op zou kunnen lossen. Wanneer je weer te maken hebt met een debiteur die meerdere keren achter elkaar heeft geweigerd te betalen, dan kan je BMK preventie inschakelen. Wanneer je dit doet, neemt BMK contact voor je op met je debiteur. Dit doen we door middel van een presommatie, zodat er niet meteen een incassobedrijf aan te pas hoeft te komen. Op deze manier behoud je de goede relatie met je klant, maar maak je deze wel duidelijk dat betalingen bij jou wel gedaan moeten worden. Een presommatie is namelijk een professionele brief die naar je debiteur verstuurd wordt. Hierop wordt de klant herinnerd aan de openstaande factuur, waarbij zowel je rekeningnummer als je factuurgegevens worden bijgevoegd. Op deze manier begrijpt de debiteur dat de betaling echt moet worden gedaan, en kan deze dit ook onmiddellijk doen.

Service van BMK

Schakel je BMK preventie in, dan komen er voor jou geen extra kosten bovenop. Aan de klant wordt namelijk tien euro aan administratiekosten verrekend. Dit geldt voor de klant weer als een extra waarschuwing dat de kosten zich opstellen naar mate zijn of haar uitstelgedrag zich langer voordoet. Heb je nog vragen? Dan kan je altijd bellen of mailen naar BMK.

Author

Back to Top