Goed debiteurenbeheer begint bij jezelf

Goed debiteurenbeheer begint bij jezelf

Financieel Comments Off

Als je een bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk op tijd worden betaald. Dit is niet alleen geld waar je recht op hebt en waar je voor hebt gewerkt, maar dit is ook geld waar je bedrijf gezond van wordt. Als een klant niet op tijd betaalt, dan is het dus belangrijk hier snel op in te grijpen. Dit kan echter een vervelende klus zijn; je wilt de relatie met de klant niet op het spel zetten, maar je moet wel vragen om geld. Toch zijn er manieren waarop je door contact op te nemen met je wanbetalers, je processen zowel als de relatie met de klant kunt verbeteren.

Gebruik de dialoog

In dit digitale tijdperk is er nog weinig sprake van echt klantencontact. Wanneer is de laatste keer dat je de telefoon hebt opgepakt om de klant te vragen naar de tevredenheid en eventuele feedback? Tegenwoordig wordt dit veel online gedaan door middel van enquêtes of feedback formulieren, waar je waarschijnlijk maar weinig antwoord op krijgt. Door van dit moment gebruik te maken, de klant te bellen en te vragen naar zijn of haar mening over jouw bedrijf, zal je niet alleen een je relatie verbeteren, je kunt ook achterhalen wat je goed doet, wat je beter zou kunnen doen en vooral ook de kans verhogen dat deze klant terugkomt bij jou.

Waarom was de rekening niet betaald?

Het is ook altijd verstandig om te vragen waarom een rekening niet betaald is, alhoewel de meeste klanten dit uit schaamte vaak zelf wel aan zullen geven. Ligt de reden bij jou, dan kun je je proces hierop aanpassen en verbeteren. Misschien was je factuur omslachtig, niet compleet, is de betaalmethode te onbekend of is het niet duidelijk hoe het eindbedrag tot stand is gekomen. Hier kun je dan direct wat aan doen, zodat andere debiteuren wel duidelijkheid hebben en wel direct betalen. Loopt het aantal achterstallige betalingen te ver op, dan kun je altijd de hulp in schakelen van de professionals, zoals BMK debiteurenbeheer. Deze zullen ervoor zorgen dat je bedrijf er snel weer financieel gezond uitziet.

Author

Back to Top