Elke leraar heeft een leraar

Elke leraar heeft een leraar

Opleiding Comments Off

Veiligheidstrainingen zijn er tegenwoordig in overvloed. Of het nu gaat om een EHBO-cursus, een BHV-cursus of een andere training die helpt bij het vergroten van de veiligheid, we leven in een land waar we met ons allen constructief meewerken aan een wereld zonder ongelukken. Alleen, wie traint de mensen die de mensen traint over veiligheid. Wie zijn deze instructeurs? En hoe kun je er zelf een worden?

Kennis is niet vanzelfsprekend

De kennis die je wordt bijgebracht op een veiligheidstraining is het resultaat van jarenlange ervaring van vele mensen bij elkaar. Deze kennis is van levensbelang. Vandaar dat het beroep van instructeur uitermate belangrijk is. Als EHBO’er of BHV’er kun je levens redden op je werkvloer. Echter zonder goede opleiders zou hier weinig van terechtkomen. Kortom: Achter elke leraar schuilt weer een leraar.

Het vinden van de juiste mensen

Een instructeur op het gebied van veiligheidstraining is iemand met een grote verantwoordelijkheid. In de praktijk bleek dat het vinden van mensen voor deze baan lastig was. Mensen met praktijkervaring konden vaak moeilijk overweg met de praktijk van het lesgeven en mensen met theoretische kennis schoten vaak tekort als het ging om de praktijk. Vandaar dat tegenwoordig de mogelijkheid bestaat om een instructeursopleiding te volgen, een opleiding die speciaal is ontworpen om zogezegd de leraar achter de leraar te worden.

Iets voor jou?

Lijkt het je leuk om mensen elke dag wijzer te maken op het gebied van veiligheid? Zie je het zitten om elke dag de wereld veiliger te maken door mensen te voorzien van kennis en ervaring waarmee ze levens kunnen redden? Dan is de opleiding tot instructeur zeker iets voor jou. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van werkplekken over het hele land door mensen te voorzien van kennis die zij op hun beurt weer op hun werkplek zullen overdragen. Daarmee ben je in wezen de leraar achter de leraar.

Author

Back to Top