Advocaat voor niks?

Advocaat voor niks?

Rechten Comments Off

Over een TOM zitting advocaat heb ik al het een en ander geschreven. In dit artikel wil ik over een ander soort advocaat schrijven. Heb jij bijvoorbeeld dankzij wat voor oorzaak dan ook flinke schulden gekregen en kom je er niet meer vanaf? Dan wordt het tijd dat je hulp in gaat schakelen. Je kunt zo bijvoorbeeld schuldsanering aanvragen, ookwel WSNP schone lei genoemd. Wordt die echter afgewezen is het nog niet einde van het verhaal, je kunt dan in hoger beroep gaan. Doe dit echter niet in je eentje, maar schakel een advocaat in. Je kunt beter niet zomaar een advocaat inschakelen maar beter een die gespecialiseerd is in zaken rondom schuldsanering van bijvoorbeeld http://www.schuldsanering-afgewezen.nl/. Zij kunnen jou het beste begeleiden in dit proces.

Pro-deo hulp

In het beste geval kom je in aanmerking voor pro-deo hulp. Wat dit betekend is dat de staat een groot deel, of het hele bedrag, van de gemaakte kosten vergoed. Wanneer je dus geen geld hebt voor een goede advocaat kun je op deze manier toch in hoger beroep gaan voor de afwijzing van je schuldsanering.

Stap voor stap

Stap voor stap wordt je vervolgens begeleid bij de verschillende stappen naar een nieuwe schuldsanering. Voor het hoger beroep ben je verplicht een advocaat in te schakelen. Samen stellen jullie het beroep in tegen een afgewezen of beeindigde schuldsanering. Eventueel stellen jullie het beroep in tegen een afgewezen of geweigerde schone lei. De WSNP schone lei zorgt er voor dat na verloop van jaren je schulden worden kwijtgescholden, waarna je dus met een schone lei verder kunt.

Wat de zaak ook is, de advocaat zal de gronden of redenen van hoger beroep indienen en vervolgens uw zaak verdedigen bij de beroepsrechter. Dit gebeurt allemaal met voldoende uitleg vanuit de advocaat zodat je precies weet wat de gang van zaken is en wat de volgende stappen voor jou zijn.

Author

Back to Top